TIPS:"Cara mujarab hapuskan whitehead dan blackhead"

1/12/2018 10:02:00 PM
cara hapuskan whitehead blackhead
CARA MUJARAB HAPUSKAN WHITEHEAD DAN BLACKHEAD.

Psst..sebelum tu tahu tak apa beza WHITEHEAD dengan BLACKHEAD ni?

Tahu?Tak pasti?Keliru?Jom kita tengok sama-sama.๐Ÿ˜˜

Whitehead(closed comedo).

➡️berbentuk kecil yang kelihatan seperti tompok putih.
➡️terjadi disebabkan lebihan minyak dan sel-sel kulit mati tersumbat dalam liang pori.
➡️masih lagi tertutup oleh satu lapisan nipis kulit lagi,sebab tu warna putih sebab tak teroksida.

Blackhead(open comedo).

➡️selalu ada dibahagian hidung, tepi pipi, bibir, dahi dan juga dagu.
➡️terjadi disebabkan pori tersumbat.
➡️berwarna kekuningan dan kehitaman sebab bahagian hujung pori tu terbuka dan teroksida.

Cuba bayangkan kalau dibiarkan lama-lama apa akan jadi pada kulit kita?๐Ÿ˜จ๐Ÿ˜จ

Sapa geng suka picit-picit nak keluarkan whitehead & blackhead tu?Ha baik ngaku cepat!๐Ÿ™‹๐Ÿ™‹

Sebenarnya cara tu sangatla tak digalakkan tambah-tambah picit guna kuku.๐Ÿ™…๐Ÿ™…

Sebab kalau tersalah picit dan terluka, bakteria daripada kuku atau tangan yang kotor akan sebabkan jangkitan dan boleh sebabkan Cik Jerawat yang lagi teruk muncul.๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ

Nak tahu cara SELAMAT?

Guna la Detox Clay Mask dari Mary Jardin yang sangat handal singkirkan toksin pada kulit, cuci pori tersumbat dan jugak dapat tanggalkan sel kulit mati tu.๐Ÿ˜๐Ÿ˜
detox clay mask mary jardin
Nak lagi best gabungkan dengan berOCM(Oil Cleansing Method) guna Face Oil sebelum sapu mask.Hasilnya memang lagi WOW!Tak senang duduk whitehead dengan blackhead kat kulit nak keluar.๐Ÿƒ๐Ÿƒ
bahan oil cleansing method

cara oil cleansing method
Nak tengok bukti kejadian?Cer tengok gambar bawah ๐Ÿ‘€
testimoni hilangkan whitehead

testimoni kurangkan whitehead dan blackhead

===============================
FB Page : Ibu Aisyah-Mary Jardin
IG : ibuaisyah.maryjardin
Blog : ibuaisyahmaryjardin.blogspot.com
Whatsapp : 0194305326 | Klik ⬇️
»»» http://www.wasap.my/60194305326/MaryJardin
===============================

No comments:

Powered by Blogger.